Thuiszorg is voor iedereen: jong of oud, gezinnen met- of zonder kinderen, alle ouderen en alle mantelzorgverleners

Aanmelden

De Zorgcentrale is gevestigd in het hoofdgebouw van de stichting te Sta. Maria 17. Al uw vragen op het gebied van zorg in de thuissituatie, zowel lichamelijk als sociaal, komen binnen via de Zorgcentrale van waaruit uw aanvraag behandeld wordt. U kunt bij de Zorgcentrale ook terecht voor informatie op het gebeid van zorgverlening in de thuissituatie of voor het indienen van een klacht. Deze informatie kan gericht zijn op zorgaanbod, zorgtoegang, verstrekking van verpleeghulpmiddelen en transport.

Voor een zorgaanvraag heeft u nodig:

  • Doktersbrief.
  • Geldige identiteitskaart.
  • Geldige verzekeringskarnet of garantiebrief.
  • Machtiging waarop de medische diagnose vermeld staat.
  • Ontslagbrief van het ziekenhuis.

 

Bent u geïnteresseerd in thuiszorg voor u of uw familielid? Neem dan vrijblijvend contact op met de Zorgcentrale die verantwoordelijk is voor alle zorgaanvragen.

Zorgcentrale

Sta. Maria 17

Tel: (+5999) 868 2344 / 888 8889

De Zorgcentrale is op maandag tot en met vrijdag tussen 7:30 uur en 17:00 uur bereikbaar. Na 17:00 uur, in het weekend en op feestdagen blijft onze organisatie bereikbaar voor spoedgevallen op het telefoonnummer (+5999) 660 9331 en 510 3661.

Uw aanvraag voor Ouder- en kindzorg vanuit de consultatiebureaus verloopt via het consultatiebureau Brievengat op het telefoonnummer (+5999) 737 3584.

 

 

Neem contact op met de Zorgcentrale, via dit formulier:

Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt om u van informatie te voorzien naar aanleiding van uw vraag of opmerking. Lees meer in onze Privacy verklaring

Contact persoon


Wij zijn een thuiszorgorganisatie met karakter 

Stichting van het Wit Gele Kruis voor Thuiszorg “Prinses Margriet” (Stichting WGK) is de grootste organisatie die thuiszorg verleent op Curaçao. Stichting WGK is de enige ISO-gecertificeerde thuiszorgorganisatie op Curaçao en wij beschouwen het als een belangrijke taak om kwaliteit te garanderen aan onze cliënten.

Onze organisatie biedt thuiszorg aan in de ruimste zin, waaronder speciaal inbegrepen ziekenverpleging aan huis, gezinsverzorging, evenals de zorg voor zuigelingen en kleuters.

Missie - Wij bieden als gemotiveerde vakbekwame medewerkers, vraaggerichte en verantwoorde thuiszorgactiviteiten aan met een warm en menselijk gevoel. Wij richten ons op het verhogen van individuele – en groepszelfredzaamheid en het draaglijk maken van gezondheidsstoringen.

Visie - Professionaliteit, integriteit, vakbekwaamheid, gedragen door een vertrouwde vanzelfsprekendheid en zich richtend op kwalitatieve zorg met een veranderingsbereidheid, is de weg die wij voor ons zien in de thuiszorg.