Thuiszorg is voor iedereen: jong of oud, gezinnen met- of zonder kinderen, alle ouderen en alle mantelzorgverleners

Verpleegkundig spreekuur

Tijdens onze spreekuren richten wij ons op het verhogen van het zelfmanagement van chronische ziektes zodat u zo snel mogelijk zelfstandig om kunt gaan met de ziekte. Ons einddoel is dat u de ziekte, samen met onze begeleiding, heeft leren integreren in uw dagelijks leven.

Wij bieden u en/of uw familie ondersteuning aan als u een chronische ziekte heeft zoals diabetes mellitus, hypertensie en wij geven bijstand aan mantelzorgverleners van mensen met Alzheimer.

Ons personeel kan u ook hulp aanbieden bij voetproblemen als u diabetes mellitus heeft. Deze voetproblemen kunnen uiteenlopen van eelt, ingegroeide teennagels tot serieuze infecties. U kan bij ons terecht voor een behandeling door de chiropodist (pedicure).

Onze spreekuren zijn verspreid over het midden en oostelijk deel van het eiland en soms gevestigd in een huisartsenpraktijk. Er zijn onder andere spreekuren in Sta. Maria, Marchena, Brievengat, Sta. Rosa, Montaña en Marie Pompoen.

Om een afspraak te maken voor een verpleegkundig spreekuur, wordt u vereist om een aantal documenten in te dienen. Voor meer informatie over de zorgaanvraag, verwijzen wij u naar onze pagina over aanmelding.

Wij zijn een thuiszorgorganisatie met karakter

Stichting van het Wit Gele Kruis voor Thuiszorg “Prinses Margriet” (Stichting WGK) is de grootste organisatie die thuiszorg verleent op Curaçao. Stichting WGK is de enige ISO-gecertificeerde thuiszorgorganisatie op Curaçao en wij beschouwen het als een belangrijke taak om kwaliteit te garanderen aan onze cliënten. Onze organisatie biedt thuiszorg aan in de ruimste zin, waaronder speciaal inbegrepen ziekenverpleging aan huis, gezinsverzorging, evenals de zorg voor zuigelingen en kleuters.

Missie - Wij leveren op vraaggerichte wijze verpleging, verzorging en hulp of begeleiding thuis aan mensen die hierin professionele ondersteuning behoeven. Zo dragen wij bij aan hun gezondheid en hun kwaliteit van leven.

Visie - Wij dragen bij aan de gezondheid en kwaliteit van leven van onze klanten. Wij zien hierbij gezondheid als een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en dus niet slechts als de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijke gebreken.