Verbluffende resultaten bijscholingstraject

31 augustus 2018

Willemstad – Het management van Stichting WGK blikt met trots terug op een succesvolle afronding van het gestarte bijscholingstraject van WGK Academy. 94% van de 100 medewerkers in de zorg zijn geslaagd voor het theoretische examen in de modules wondverzorging en decubitus.

In juni 2018 kreeg het zorgpersoneel de kans om zich via e-learning cursussen bij te scholen op het gebied van wondverzorging en decubitus. Decubitus zijn doorligwonden die ontstaan door een aanhoudende druk op de huid. Deze wonden komen vaak voor bij personen die immobiel zijn zoals bedlegerige patiënten of personen in een rolstoel. Tijdens de e-learning cursussen kreeg het zorgpersoneel informatie over behandeling en preventie van de verschillende wonden. De verpleegkundigen die geslaagd zijn voor het theoretisch examen vervolgen het bijscholingstraject met praktijktrainingen. Het overige personeel krijgt nog de kans om het theoretische examen te herkansen.

In samenwerking met Breederode Hogeschool werd in maart WGK Academy opgericht voor de bijscholing van het personeel van de stichting en ook aan derden. Op deze wijze wil Stichting Wit Gele Kruis (WGK) het niveau van de zorg garanderen en de leuze “zorg met kwaliteit, een vertrouwde vanzelfsprekendheid” met zekerheid uitdragen.