Succesvolle samenwerking WGK Academy en Breederode Hogeschool

21 januari 2019

Willemstad – Op 21 januari 2019 tekende Breederode Hogeschool een nieuw contract met Stichting WGK om hun samenwerking voort te zetten. De ondertekening vond plaats te Renaissance Curaçao Resort & Casino als onderdeel van Bon Bini for Business Summit Curaçao & Nederland. Deze twee organisaties die in maart 2018 WGK Academy oprichtte, bereiden zich voor op de derde ronde van het bijscholingstraject voor zorgpersoneel.

Breederode Hogeschool is gespecialiseerd in opleidingen in zorg en welzijn en heeft ruime ervaring op de Caribische eilanden. Deze hogeschool certificeert de trainingen die worden geven door WGK Academy. Vorig jaar hebben 100 medewerkers van de stichting een opfriscursus over wondverzorging en decubitus met succes afgerond. Dit jaar zal WGK Academy het bijscholingstraject ook aanbieden aan diverse zorginstellingen op Curaçao en de bovenwindse eilanden.

Het Skills Lab is een onderdeel van WGK Academy en dit onderwijscentrum wordt ingezet voor het bieden van theorielessen, praktijktraining en e-learning cursussen. Het Skills Lab beschikt over het benodigde materiaal om ziektes en gezondheidsgerelateerde situaties te simuleren voor het trainen van verpleegtechnische handelingen en vaardigheden. Verschillende verpleegtechnische handelingen en vaardigheden kunnen hierdoor worden getoetst, waardoor de competenties van het zorgpersoneel op peil wordt gehouden.