Thuiszorg is voor iedereen: jong of oud, gezinnen met- of zonder kinderen, alle ouderen en alle mantelzorgverleners

Zorg aanmelding

Cliëntenadministratie

Al uw vragen op het gebied van zorg in de thuissituatie, zowel lichamelijk als sociaal, komen binnen bij de afdeling Cliëntenadministratie van waaruit uw aanvraag behandeld wordt. U kunt hier ook terecht voor informatie op het gebied van zorgverlening in de thuissituatie of voor het indienen van een klacht. Deze informatie kan gericht zijn op zorgaanbod, zorgtoegang, verstrekking van verpleeghulpmiddelen en transport.

Benodigheden

Voor een zorgaanvraag heeft u de volgende gegevens nodig:

Particulier

  • Doktersbrief
  • Geldige identiteitskaart
  • Geldige verzekeringskarnet of garantiebrief
  • Verwijsbrief (met medische diagnose en zorgvraag)
  • Ontslag- of overdrachtbrief van het ziekenhuis (indien beschikbaar)

 BVZ (Svb)

  • Doktersbrief
  • Geldige identiteitskaart
  • Verwijsbrief (met medische diagnose en zorgvraag)
  • Ontslag- of overdrachtsbrief (indien beschikbaar)

 Bent u geïnteresseerd in thuiszorg voor u of uw familielid? Neem dan vrijblijvend contact op met ons voor al uw zorgaanvragen.

De Cliëntenadministratie is gevestigd in het hoofdgebouw van Stichting WGK te Sta. Maria 17. Willemstad Curaçao.

Tel: (+5999) 888 8889 / 868 2344 tst 151                                                                      E-mail: clientenadministratie@witgelekruis.com 

Onze openingstijden is van maandag tot en met vrijdag van 7:30 uur tot 17:00 uur. Na 17:00 uur, in het weekend en op feestdagen blijft onze organisatie bereikbaar voor spoedgevallen op het telefoonnummers (+5999) 660 9331 en 510 3661.

 

Wij zijn een thuiszorgorganisatie met karakter 

Stichting van het Wit Gele Kruis voor Thuiszorg “Prinses Margriet” (Stichting WGK) is de grootste organisatie die thuiszorg verleent op Curaçao. Stichting WGK is sinds 2008 een ISO-gecertificeerde thuiszorgorganisatie op Curaçao en wij beschouwen het als een belangrijke taak om kwaliteit te garanderen aan onze cliënten.

Onze organisatie biedt thuiszorg aan in de ruimste zin, waaronder speciaal inbegrepen ziekenverpleging aan huis, gezinsverzorging, evenals de zorg voor zuigelingen en kleuters.

Missie - Wij leveren op vraaggerichte wijze verpleging, verzorging en hulp of begeleiding thuis aan mensen die hierin professionele ondersteuning behoeven. Zo dragen wij bij aan hun gezondheid en hun kwaliteit van leven.

Visie - Wij dragen bij aan de gezondheid en kwaliteit van leven van onze klanten. Wij zien hierbij gezondheid als een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en dus niet slechts als de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijke gebreken.