Thuiszorg is voor iedereen: jong of oud, gezinnen met- of zonder kinderen, alle ouderen en alle mantelzorgverleners

Ouder- en kindzorg

Voor de gezondheid, groei en ontwikkeling van uw baby en peuter adviseren wij u regelmatig een bezoek te brengen aan ons consultatiebureau. Uw kind wordt dan gewogen, gemeten en onderzocht door de verpleegkundige en consultatiebureau-arts. Tevens worden er praktische adviezen en voorlichting gegeven voor een optimale verzorging en opvoeding van uw kind. Deze zorg bieden wij aan ouders van kinderen tot vier jaar oud. Activiteiten van de verpleegkundige in deze zorg:

  • Wanneer uw baby geboren is, kunnen wij u thuis bezoeken, u begeleiden en informatie geven over de verzorging en voeding van uzelf en uw baby.
  • Bij ons op het consultatiebureau wordt de groei en ontwikkeling van uw baby op systematische wijze gecontroleerd door de verpleegkundige en de consultatiebureau-arts.
  • U krijgt individuele voorlichting over voeding, opvoeding en de ontwikkeling van uw baby.
  • Wij dragen er zorg voor dat uw kindje alle vaccinaties krijgt volgens het beleid van de overheid.
  • Wanneer uw kindje van zuigeling uitgroeit tot een peuter roepen wij u op voor een consult op het peuterbureau.
  • Uw komst naar het peuterbureau is heel belangrijk, omdat vanaf het tweede levensjaar mogelijke ontwikkelingsstoornissen ontdekt kunnen worden.
  • Tevens doen wij een visustest van uw kindje bij het peuterbureau.

 

U kunt de consultatiebureaus vinden op de volgende locaties:

Bureau Sta. Maria
Seru Fortunaweg 7
Tel: (+5999) 868 2344 tst 129/ 690 1503 (ook via Whatsapp)

Bureau Sta. Rosa
Sta. Rosaweg z/n
Tel: (+5999) 747 5066/ 690 1502 (ook via Whatsapp)

 Om in aanmerking te komen voor ouder- en kindzorg, wordt u vereist om een aantal documenten in te dienen. Voor meer informatie over deze zorgaanvraag kunt u direct contact opnemen op telefoonnummer (+5999) 690 1510 of via Whatsapp.     

Onze openingstijden zijn:

Maandag t/m  donderdag van 07:30 -12:30 en van 14:00 - 17:00  en op vrijdag van 07:00 -12:30 en van 14:00 - 16:30

  

Wij zijn een thuiszorgorganisatie met karakter

Stichting van het Wit Gele Kruis voor Thuiszorg “Prinses Margriet” (Stichting WGK) is de grootste organisatie die thuiszorg verleent op Curaçao. Stichting WGK is de enige ISO-gecertificeerde thuiszorgorganisatie op Curaçao en wij beschouwen het als een belangrijke taak om kwaliteit te garanderen aan onze cliënten. Onze organisatie biedt thuiszorg aan in de ruimste zin, waaronder speciaal inbegrepen ziekenverpleging aan huis, gezinsverzorging, evenals de zorg voor zuigelingen en kleuters.

Missie - Wij leveren op vraaggerichte wijze verpleging, verzorging en hulp of begeleiding thuis aan mensen die hierin professionele ondersteuning behoeven. Zo dragen wij bij aan hun gezondheid en hun kwaliteit van leven.

Visie - Wij dragen bij aan de gezondheid en kwaliteit van leven van onze klanten. Wij zien hierbij gezondheid als een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en dus niet slechts als de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijke gebreken.