Thuiszorg is voor iedereen: jong of oud, gezinnen met- of zonder kinderen, alle ouderen en alle mantelzorgverleners

Educatie

De lessen die verzorgd worden bij WGK Academy zijn gericht op de bijscholing van ons personeel en ook aan derden. Op deze wijze kan de stichting het niveau van de zorg garanderen en de leuze “zorg met kwaliteit, een vertrouwde vanzelfsprekendheid” met zekerheid uitdragen.

Het Skills Lab van WGK is een onderdeel van de WGK Academy en dit onderwijscentrum wordt ingezet voor het bieden van theorielessen, praktijktraining en e-learning cursussen. Het Skills Lab beschikt over het benodigde materiaal om ziektes en gezondheidsgerelateerde situaties te simuleren voor het trainen van verpleegtechnische handelingen en vaardigheden. Verschillende  verpleegtechnische handelingen en vaardigheden kunnen worden getoetst zoals:

  • Injecteren
  • Bloeddruk meten
  • Cliënten baden
  • Gebruik van hulpmiddelen
  • Wondverzorging
  • Oncologische zorg
  • Infuus inbrengen
  • Stomazorg

 

Bijscholing zorg

Wij zijn een thuiszorgorganisatie met karakter

Stichting van het Wit Gele Kruis voor Thuiszorg “Prinses Margriet” (Stichting WGK) is de grootste organisatie die thuiszorg verleent op Curaçao. Stichting WGK is de enige ISO-gecertificeerde thuiszorgorganisatie op Curaçao en wij beschouwen het als een belangrijke taak om kwaliteit te garanderen aan onze cliënten. Onze organisatie biedt thuiszorg aan in de ruimste zin, waaronder speciaal inbegrepen ziekenverpleging aan huis, gezinsverzorging, evenals de zorg voor zuigelingen en kleuters.

Missie - Wij leveren op vraaggerichte wijze verpleging, verzorging en hulp of begeleiding thuis aan mensen die hierin professionele ondersteuning behoeven. Zo dragen wij bij aan hun gezondheid en hun kwaliteit van leven.

Visie - Wij dragen bij aan de gezondheid en kwaliteit van leven van onze klanten. Wij zien hierbij gezondheid als een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en dus niet slechts als de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijke gebreken.