WGK Academy

01 juni 2018

Willemstad – Vanaf juni 2018 zal WGK Academy van Stichting WGK officieel van start gaan met bijscholing over wondverzorging en medicatie toedienen.

Op 29 maart 2018 ondertekende de stichting een overeenkomst met Breederode Hogeschool om gezamenlijk WGK Academy op te richten. Breederode Hogeschool is gespecialiseerd in opleidingen in zorg en welzijn en heeft ruime ervaring op de Caribische eilanden. Deze twee organisaties hebben nauw samengewerkt om dit instituut te realiseren. De stichting draagt ook een warm hart toe aan Gino Goeloe van Wit Gele Kruis Aruba voor zijn gastvrijheid en samenwerking. De lessen die verzorgd worden bij WGK Academy zijn gericht op de bijscholing van het personeel en ook aan derden.

Stichting WGK is de enige ISO-gecertificeerde thuiszorgorganisatie op Curaçao en zij beschouwt het als een belangrijke taak om kwaliteit te garanderen aan haar cliënten. In 2008 heeft de stichting de eerste ISO-certificering behaald en in april 2018 voldeed de stichting nogmaals aan de nieuwe ISO 2015 norm. Twee keren per jaar worden audits uitgevoerd om te toetsen of het kwaliteitssysteem van de organisatie goed functioneert.