Officiële Opening Skills Lab

10 maart 2018

Willemstad – Op 9 maart  2018 werd het Skills Lab van Stichting WGK op feestelijke wijze geopend. Tijdens deze officiële opening werd tegelijkertijd stilgestaan bij het 75-jarig jubileum van deze stichting.

De opening van het Skills Lab vond plaats in het bijzijn van Minister Hensley Koeiman  van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn en Renee Heerenveen, voorzitter van de Raad van Toezicht. Pastoor Morrison La Porte wijdde het gebouw in en Minister Hensley Koeiman  mocht  het lint doorknippen alvorens de aanwezigen het Skills Lab konden bezichtigen. “Kwaliteit van de zorg staat bij ons hoog in het vaandel. In 2008 heeft onze stichting de eerste ISO-certificering behaald. Deze certificering hebben wij behouden en we zijn uitermate trots dat onze stichting nogmaals voldoet aan de nieuwe ISO 2015 norm”, aldus algemeen directeur Linda Cijntje-Gout. De vergrijzing in de samenleving en complexiteit van de zorg waren een aanleiding voor de stichting om te investeren in de specialisatie van haar personeel. Tevens bereid Stichting WGK zich voor op de komst van het nieuwe ziekenhuis, die onnodige ziekenhuisopname wil vermijden. Hierdoor zal de vraag naar thuiszorg stijgen.

 Lint doorknippen

Tijdens de officiële opening van het Skills Lab droegen Linda Cijntje-Gout en Renee Heerenveen een warm hart toe aan het personeel die met hun inzet een bijdrage hebben geleverd aan het succes van de stichting. Renee Heerenveen gaf ook extra waardering aan de verpleegkundigen die onlangs hun diploma in diabetische verpleegkundige zorg hebben behaald. Deze opleiding werd verzorgd door het Fundashon Mariadal in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam. Volgens Minister Hensley Koeiman is het geven van zorg een roeping. Alleen personen met een goed hart die de behoefte hebben om anderen te helpen, kunnen dit werk verrichten. De minister feliciteerde het personeel met het behalen van deze mijlpaal. “De stichting vervult ook een praktische rol in de maatschappij. Wij kunnen gebruikmaken van de informatie waarover de stichting beschikt om inzicht te krijgen over de zorgbehoefte op het eiland”, legt de minister uit.

Tevens vierde Stichting WGK nog een mijlpaal op de dag van haar 75-jarig jubileum. In samenwerking met Breederode Hogeschool zal de stichting de WGK Academy oprichten. Op deze wijze kan de stichting het niveau van de trainingen garanderen en de leuze “zorg met kwaliteit, een vertrouwde vanzelfsprekendheid” met zekerheid uitdragen. Stichting WGK koos er voor om haar jubileum niet uitbundig te vieren, maar om iets terug te doen voor de maatschappij. Grofweg 50 werknemers van de stichting namen afgelopen zaterdag 10 maart deel aan de CURA DOET-schoonmaakactie bij Boka Sami. De werknemers hebben het Fort St. Michiel, het pleintje en strand bij Boka Sami schoongemaakt. Ook werden nieuwe borden voor het strand gemaakt en kreeg het pleintje een verfopknapbeurt.

Stichting WGK is de grootste organisatie die thuiszorg verleent Curaçao. Ondanks de beperkte financiële middelen is de stichting erin geslaagd om een onvervangbare rol in de maatschappij te vervullen. De stichting startte 75 jaar geleden met het aanbieden van thuiszorg aan chronische zieken en preventieve zorg aan kinderen. Deze diensten zijn inmiddels uitgebreid met het transporteren van cliënten naar medische instellingen en het organiseren van activiteiten voor ouderen.